Mancarica de orez cu dovlecei

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 28 Ian 2010 | 5122 vizualizari

 

O varianta de pilaf mai bogata in legume.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 dovlecei tineri
  • 1 cana de orez
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • ulei, sare, piper, boia dulce
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de orez cu dovlecei:

Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti in putin ulei toate legumele, adaugi cana de orez spalat si lasi la calit pana sticleste ceapa, amestecand continuu. Apoi adaugi 4 cani de apa rece si lasi pe foc. Dupa 10 minute, potrivesti de sare, piper si adaugi boia dulce si 2 catei de usturoi pisati marunt. Mai lasi la fiert inca 10 minute, presari patrunjelul tocat marunt si e gata. Poti servi alaturi de castraveti murati.

 

TIPS-URI

1

Usturoiul e facultativ, poti folosi o lingurita de usturoi granulat, ca sa se impregneze mai bine gustul.

2

Poti adauga si un pumn de masline fara samburi odata cu boiaua si celelalte condimente.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D