Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman

de clody78 in Pui, 9 Feb 2013 | 3749 vizualizari

 

O mancare delicioasa facuta in suc propiu de te lingi pe degete.
Am mancat toata familia si toti au spus ca are gustul unei mancari facute in foc de vatra.
V-o recomand cu toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1 capatana de usturoi
  • jumatate de punga de pastai congelate (sau2 maini de pastai proaspete oparite)
  • piper
  • sare / delikat de legume
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 linguri de bulion / suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman:

Se curata cartofii si se taie in cuburi de dimensiuni mai marisoase (ca sa nu se imprastie la fierbere), de asemeni ceapa curatata se taie pestisori.

Se pune la inmuiat in apa rece vasul roman pentru cca 15 min.

Toate ingredientele se amesteca intr-un castron mai mare impreuna cu mirodeniile, delikatul, sucul de rosii si carne si se aseaza in vasul roman. Legumele se aseaza pe fundul vasului si carne deasupra.

Mentionez ca eu nu am folosit ulei absolut deloc (deoarece pulpele de pui isi vor lasa grasimea sa se scurga peste legume si ii vor da un gust mai bun si in acest mod vor avea grasimea necesara prepararii)

La alegere se poate folosi foarte putin vin alb pentru gust.

Atentie! NU SE ADAUGA APA LA GATIT Ingredietele isi vor lasa sucul propriu, astefel mancarea va fi delicioasa.

Se baga la cuptor neincalzit pentru circa 1 ora si 30 de min. Spre final se scoate capacul si se lasa la gratinat pentru aproximativ 10 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

antohya 1

10.02.2013, 06:55

ai uitat sa treci la ingrediente carnea

Rocsi 1

10.02.2013, 12:04

Bine ai venit!

clody78 1

11.02.2013, 11:07

Scuze e prima data cand postez o reteta si de emotii am uitat partea cea mai delicioasa a retetei pulpele. Deci in concluzie la ingrediente si 4 pulpe.
Multumesc celor care au apreciat reteta.
Am sa revin si cu altele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci la cuptor