Mancarica de pui sub capac de paine

de Sim0na in Pui, 12 Dec 2015 | 3796 vizualizari

 

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui (500 g)
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml vin alb tamaioasa dulce
  • o mana masline verzi fara sambure
  • 8 rosii cherry
  • 100 ml suc rosii
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 2 rosii deshidratate
  • ½ lingurita ardei iute macinat
  • 2 frunze foi dafin
  • o legatura mica patrunjel
  • ¼ lingurita sare
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • ½ plic projdie uscata
  • cca 130 ml apa calduta
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina + 2 linguri apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui sub capac de paine:

Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si uscate cu un servet. Le-am rumenit pe ambele parti, apoi am adaugat vinul si am lasat pana s-a evaporat alcoolul. Peste pulpe am pus maslinele, rosiile cherry taiate jumatati, sucul de rosii, ciupercile (scurse si spalate), rosiile uscate taiate, foile de dafin, ardeiul macinat, sarea si patrunjelul, am acoperit vasul cu un capac si am lasat cca 30 minute sa fiarba, intorcand pulpele de pui din cand in cand.

Intre timp am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un vas, am adauga drojdia uscata, sarea si treptat apa. Am framantat un aluat moale si elastic, punand treptat si uleiul. Aluatul format l-am lasat la crescut cca 15-20 minute. Intr-un castronel am pus 1 lingura de faina si 2 linguri de apa si am omogenizat bine

Intre timp am pregatit un vas de lut, incalzindu-l usor in cuptor. Mancarica am pus-o in vasul de lut incalzit. Aluatul l-am intins cu sucitorul.  Marginile vasului de lut le-am „uns” cu amestecul de faina si apa, apoi ajutandu-ma de sucitor am pus aluatul. A taiat surplusul si am presat cu mainile pentru a se lipi aluatul de vas.

Am dat la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

O bunatate de mancarica!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kytz 1

10.06.2017, 12:03

Aoleu....

Ancutsa 1

30.09.2020, 17:54

Ce bunatate!

Rahela Velicu 1

26.08.2021, 10:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulou din piept de pui