Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi

de Oana in Mancaruri de legume, 1 Oct 2010 | 8947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac proaspat
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • o ceasca suc de rosii
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi:

Spanacul se curata, se spala bine, apoi se opareste in apa fiarta cu sare. Se scoate intr-un castron cu apa rece si apoi se lasa la scurs. Se toaca mai mare.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se calesc ceapa si ardeiul, adaugand din cand in cand apa fiarta. Cand s-au inmuiat se adauga spanacul, sare, piper si inca putina apa calda. Se acopera cu capac si se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga sucul de rosii, se mai fierbe 5 minute si se opreste focul. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat fin.

Se serveste cald, cu oua ochiuri.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53665
retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53666
retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53667
retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53668
retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53669
retete culinare - Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi 53670

COMENTARII (8)

La Ancuta 1

01.10.2010, 23:51

Vreau si eu o portie ca imi place mult spanacul

kamy 1

04.10.2010, 00:05

mama mea facea spanacul cu bulion...superbun..eu nu am invatat sa gatesc de la ea...

adry88 1

30.05.2011, 20:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59