Mancarica de vinete si dovlecei

de Ina in Mancaruri de post, 4 Iun 2010 | 10960 vizualizari

 

Un fel de "ratatouille" , dar pentru gura lui Costel , fara rozmarin :)))

 

INGREDIENTE

 
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • 2 linguri ulei
  •  marar si patrunjel  verde,  tocate
  • 2 linguri  pasta de tomate sau bulion
  • sare si piper dupa gust
   
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vinete si dovlecei:

  Dovlecelul il tai bucati potrivite , presari cu sare si-l lasi deoparte.

  Ceapa, morcovul, telina  si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la prajit, in 2 linguri de ulei si jumatate de cescuta cu apa.  Cand capata culoare aurie, se adauga o cana cu apa calda si 2 linguri cu pasta de tomate sau bulion ( daca nu ai rosii ) . Se lasa sa mai clocoteasca, timp in care tai vanata bucati, o presari cu sare si o calesti in putin ulei  ( ai grija sa nu sara uleiul, din cauza sarii), dupa care adaugi bucatile peste restul legumelor. 

  Scurgi zeama lasata de dovlecei  si-i adaugi si pe ei in mancarica si mai lasi 5 minute sa fiarba. 

  Potrivesti de sare si piper, opresti focul si adaugi patrunjel si marar tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Mancarica de vinete si dovlecei-0
Mancarica de vinete si dovlecei-1
Mancarica de vinete si dovlecei-2
Mancarica de vinete si dovlecei-3
Mancarica de vinete si dovlecei-4
Mancarica de vinete si dovlecei-5
Mancarica de vinete si dovlecei-6
Mancarica de vinete si dovlecei-7
Mancarica de vinete si dovlecei-8
Mancarica de vinete si dovlecei-9

COMENTARII (24)

Ina 1

06.06.2010, 07:42

'neatza buna !

Sylvia 1

08.06.2010, 10:40

Excelent arata imi place toate verdeata aceea proaspata si combinatie de culori superb , nota maxima ca intotdeauna.

Ina 1

08.06.2010, 14:52

multumesc, Sylvia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04