Mandu

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 5887 vizualizari

 

Una dintre cele mai migaloase retete pe care le-am facut este cea pe care v-o arat astazi si in mod normal, ar trebui sa fie foarte usor de executat,dar din pacate,la noi inca nu se comercializeaza foitele de wonton.

Dar sa lasam la o parte lipsurile si sa va spun ce sunt aceste mandu. Sunt niste galustele,care au pe dinafara aluat si o umplutura cu carne tocata si alte ingrediente specifice bucatariei coreene. Exista si varianta japoneza care se numeste gyoza si ca mult mai sigur sunt intalnite si in celelalte tari asiatice. Sunt foarte asemanatoare cu pierogi,desi gustul este cu totul altul.

Fiind o reteta pe care nu prea am vazut-o la noi si care e mai usor de vazut decat de explicat,va voi pune poze pas cu pas din timpul prepararii. De fapt ,nu e chiar asa de greu,doar ca e de durata. M-au ajutat si minichefistele mele:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr foile de wonton:

  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru

Ingrediente ptr umplutura:

  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras,dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia coreean
  • 1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mandu:

Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.

Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.

 Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.

Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.

Desprindem rotundul de aluat.

 Luam in palma rotundul.

Luam cu varful degetelor umplutura  si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.

Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.

Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.

Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.

Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.

 

RETETA IN IMAGINI

Mandu-0
Mandu-1
Mandu-2
Mandu-3
Mandu-4
Mandu-5
Mandu-6
Mandu-7
Mandu-8
Mandu-9

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

La Ancuta

La Ancuta 1

10.12.2012, 10:54

vreau si eu

kukibella

kukibella 1

10.12.2012, 14:53

andreea_angelo

andreea_angelo 1

14.12.2012, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!