Mar copt cu crema de mascarpone

de simona119 in Dulciuri, 30 Mai 2013 | 5840 vizualizari

 

Un desert care te poarta inapoi in copilarie, chiar daca pe atunci mascarpone era inlocuit cu altceva! Pe bune :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza Ceva Fin smantana
  • 4 linguri de zahar brun (± in functie de cat de dulce vreti crema)
  • 1 ou (optional)
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat bourbon
  • coaja de lamaie (sau mai bine suc de lamaie daca ne gandim la ce contine coaja)
  • 4 mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mar copt cu crema de mascarpone:

Spalati bine merele, taiati-le cubulete si dati-le la cuptorul incins pana se inmoaie si incep sa lase suc.

Intre timp pregatiti crema. Amestecati bine intr-un bol crema de branza cu branza mascarpone pana obtineti o pasta. Adaugati oul (daca alegeti sa il folositi) impreuna cu zaharul, esenta si coaja de lamaie, si amestecati bine.

Dati apoi crema la rece, pana cand merele sunt gata.

Montati desertul in pahare inalte pentru un aspect mai sofisticat. Puneti mai intai cubulete de mere, stropiti-le cu putin din zeama lasata in vas, si adaugati apoi crema dupa bunul plac. Pentru un plus de culoare, puteti decora la final cu o capsuna.

Succesul este garantat! Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy