Margareta Chokotoff

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 9480 vizualizari

 

daca va plac caramelele si sa rontaiti biscuiti crocanti, asta e reteta!!!:)

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de biscut:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • pt.crema
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 nuca de unt
  • 12 caramele Chokotoff
  • pt.decor :
  • miez de nuca maruntit
  • trandafiras din aluat de chec cu cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margareta Chokotoff:

Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin la rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi lasam sa se raceasca blatul dupa care pregatim crema caramel .

Topim la bain marie caramelele Chokotoff impreuna cu untul si putin lapte, 2 linguri. Apoi separat frecam galbenusurile cu zaharul si putina esenta de vanilie. Adaugam si faina dupa care impreunam caramelele topite si racite putin cu galbenusurile si punem iar pe foc la bain marie. Adaugam restul de lapte cate putin si lasam pe foc mediu amestecand continuu pana vedem ca se ingroase. Oprim focul.

Crema obtinuta se toarna peste blatul nostru racit. Decoram cu miez de nuca pe margine. In mjloc asezam un trandafiras facut tot in tava de silicon din aluat simplu de chec cu cacao.

Am dat la rece prajiturica si apoi am papat-o toata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta Chokotoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

lia maria 1

22.12.2010, 10:18

Minunata ! gospodina mai esti Felicitari ! arata bestial de gust nu cred ca mai trebue sa vb. pozele spun totul

epurasha2bb 1

22.12.2010, 12:27

multumesc Lia draga!

Cris2711 1

12.03.2011, 14:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu oreo