Marrillenringe-inelase cu gem de caise

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 2450 vizualizari

 

O bunatate delicioasa pe masa de Craciun si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 120 gr. zahar
  • un praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un pachetel zahar vanilat
  • un galbenus ou
  • un paharel mic ( ptr. tuica ) de rom
  • un pachet unt

Deasupra: zahar praf ( daca dorim ) Pentru umplut : gem de caise sau ce ne place

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marrillenringe-inelase cu gem de caise:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il punem doua ore la rece.

Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem aluatul la cca. 3 mm. grosime.

Intre timp preincalzim cuptorul la 180 °C. Decupam inelute sau alte forme de aceeasi marime, cu 

pereche , le asezam pe tava unsa sau  tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de

aprox. 10 - 15 min., le scoatem cand sunt frumoase aurii.  

Chiar daca la atingere sant un pic moi , ele se vor intari pe parcurs . Dupa ce s-au racit  le 

potrivim cu pereche, partea de sus o pudram (daca dorim ) eu le-am lasat asa, si le 

umplem cu gem de care ne place. Sunt moi si delicioase.

 

 Va doresc : Pofta buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Marrillenringe-inelase cu gem de caise-0
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-1
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-2
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-3
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-4
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-5
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-6
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-7
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-8
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-9
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-10
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-11
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-12
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-13
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-14
Marrillenringe-inelase cu gem de caise-15

COMENTARII (43)

ANNA_46

ANNA_46 1

18.12.2012, 00:30

Iti multumesc frumos Rocsi

ponei

ponei 1

12.06.2013, 13:07

im place.

ANNA_46

ANNA_46 1

19.06.2013, 01:00

Iti multumesc frumos Ponei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!