Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake

de Angelica in Torturi, 23 Mar 2013 | 2705 vizualizari

 

Primul meu tort pregatit cu mixerul Kitchen Aid castigat la concursul ''Reteta anului'' de pe Bucataras.ro s-a vrut a fi unul cu dedicatie ,deci,nu puteam face altceva decat un Kitchen Aid,dar...dulce,dulce de tot
plin cu ciocolata si cu multa zmeura...ce sa mai???...grozav de bun.
Pentru piciorul mixerului am folosit salam de biscuiti si ciocolata de casa...la fel :grozave!!!
Dar mai bine sa incep sa va dau reteta si mai apoi va las sa admirati.
Am lucrat la el o noapte, apoi inca o juma de zi ca sa-l finisez.Mi-a cam dat bataie de cap...dar intr-un final l-am finalizat.Sunt multumita de rezultat,dar,oare voua o sa va placa?Daca da,astept impresii!
Va pup cu drag pe toti si la cat mai multe dulciuri pregatite cu minunatia asta de robot rosu ca focu'
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Blat:(vom avea de pregatit,pe rand, doua portii, deci ne trebuie cantitati duble din fiecare ingredient necesar pentru blat scris mai jos)
  • pentru o portie avem nevoie de:
  • -340 gr.unt
  • -85 gr.cacao neagra (22% grasime)
  • -500 gr.zahar praf
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -4 oua
  • -280 gr. faina
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita de sare
  • -250 gr.iaurt gras
  • Crema:
  • -500 gr.ciocolata Schogetten neagra
  • -450 ml.frisca
  • -1 lingura esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • -500 gr.zmeura
  • Crema din bolul mixerului:
  • -100 ml.frisca
  • Mai avem nevoie de:
  • -1 portie salam de biscuiti
  • -1/2 portie ciocolata de casa mai moale
  • -pasta de zahar de diferite culori(rosu,negru,gri)
  • -un suport din lemn
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake:

Incepem sa pregatim intai crema pentru ca trebuie sa stea la rece mai mult timp.Procedam asa:

Crema:

1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata amestecand constant,dar avem grija sa nu dea in fiert.

2.Cand este topita ciocolata,luam vasul de pe foc ,lasam sa se tempereze si apoi dam la rece pentru 3 ore.

Dupa ce am pus crema la frigider,ne apucam sa pregatim foile de blat. Procedam asa:

Blatul dreptunghiular:

1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta. Tapetam cu hartie cerata o tava dreptunghiulara de 35 cm lungime si o punem deoparte.

2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute

3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .

5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

7.Impartim compozitia in 3(eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix)  apoi turnam o treime in tava pregatita anterior si nivelam usor.

8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor,se amareste .Cand este copt,scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu celelalte doua portii ramase.

Acum incepem sa o pregatim cea de-a doua portie.

Blatul rotund:

1.Pregatim compozitia exact ca si cea descrisa mai sus.

2.Dupa ce am terminat-o, coacem pe rand 4 foi de blat intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm.tapetata cu hartie de copt.

3.Cand am terminat de copt toate foile de blat le lasam sa se raceasca bine.

4.Cand sunt reci la taiem pe fiecare in doua,deci vom avea 8 foi in total.

5.Pregatim apoi o portie de salam de biscuiti si una de ciocolata de casa care va fi adezivul salamului de biscuiti.Acestea ne vor ajuta sa cladim piciorul mixerului si va fi foarte rezistent.

6.Cand am terminat cu toate acestea ,scoatem crema de la rece,adaugam esenta si o mixam cu mixerul pana se ingroasa si devine spumoasa.

Pentru asamblare procedam asa:

1.Pentru inceput punem 5-6  linguri pline de crema deoparte.Le vom folosi la imbracat exteriorul torturilor. Apoi...

2.Taiem doua dintre cele trei foi dreptunghiulare pe lung,in jumatate.Le ungem cu crema,presaram pe fiecare foaie zmeura,le suprapunem,le presam usor si dam tot tortul rezultat la rece pentru cel putin doua ore.

3.Cea de-a treia foaie o ungem cu un strat foarte subtire de crema si o punem deoparte.

4.Foile de blat rotunde de asemenea le ungem cu crema ,presaram zmeura,le suprapunem,le presam usor si dam totul la rece pentru doua ore.

Cat timp stau la rece torturile pregatim suportul din lemn.

5.Avem nevoie de o bucata de lemn pe care asezam mixerul original si trasam cu creionul forma exacta,care va fi baza.O taiem cu ajutorul unui pendular.

6.Apoi avem nevoie de doua bucati de lemn mai subtiri si lungi de 24 cm.,cat are robotul in inaltime pana la partea motorului.

7.Si ultimul lucru de care avem nevoie este o bucata subtire de lemn ingusta cam 7 cm. de si lunga cam de 28 cm.,pe care vom pune tortul dreptunghiular, care va fi motorul robotului,partea de sus.

8.Pe suportul de lemn de jos ,baza,asezam foaia simpla de blat ,unsa in strat foarte subtire cu crema si apoi decupata dupa forma suportului.O imbracam in pasta de zahar rosie,apoi o asezam pe suportul baza.

9.Fixam de suportul de jos cu niste surube unul dintre cele doua lemne de suport care va fi piciorul  mixerului.

10.Imbracam lemnul in amestecul din salam de biscuiti si ciocolata de casa.Modelam cu ajutorul mainilor pana obtinem forma piciorului si nivelam apoi usor cu o spatula.Imbracam totul in pasta de zahar rosie.

11.Scoatem acum tortul rotund si cu un cutit foarte bine ascutit il sculptam si il rotunjim dupa forma bolului de la mixer.Introducem apoi in el,pe mijloc, cel de-al doilea lemn de suport. Ungem exteriorul cu crema in strat subtire si bolul format il imbracam in pasta de zahar gri.Facem un maner tot de culoarea gri si il fixam de bol.

12.Pe cele doua lemne suport verticale prindem cu suruburi si suportul de sus.

13.Scoatem apoi tortul dreptunghiular il decupam si ii rotunjim marginile pana obtinem o forma asemanatoare cu partea de sus a robotului,motorul.Ungem apoi tortul sculptat cu crema la exterior si il asezam pe suport. Il imbracam in pasta de zahar rosie si il nivalm pana este fin.

14.Facem si detaliile,bentita,vitezele,suruburile din pasta de zahar gri si neagra.,dupa care, in bolul mixerului in mijloc punem crema pregatita din frisca.

15.Finisam daca mai este cazul dupa care gata,pot sa spun ca am terminat!!!!

Kitchen Aid Cake...Martisorul meu dulce:-)si al vostru al tuturor!!! Pofta mare si mult spor!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake 213253
retete culinare - Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake 213254
retete culinare - Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake 213255

COMENTARII (33)

Dea_Dea 1

25.03.2013, 12:52

Esteee superbbbbb!!

Angelica 1

04.04.2013, 13:35

Va multumesc frumoooooos!

Ligia Bxl 1

09.08.2013, 16:15

deci noroc ca am citit la introducere ca e un tort ca nu mi-am dat seama la inceput,bravoo,ptr premiu ptr tot ce ai facut si faci,frumos cadou de la bucataras,nu stiam ca se primesc si asa premii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D