Mazare cu afumatura

de roxanabucataras in Porc, 3 Noi 2011 | 9827 vizualizari

 

Este preferata sotului.....nici n-am stiut cand a disparut din frigider :))

 

INGREDIENTE

  • 1/2 carne de porc afumata
  • 1 punga de mazare cogelata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • telina - o bucata mica
  • 1/2 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar, patrunjel, leustean  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu afumatura:

Portionez carnea, o spal, o pun la fiert pentru 10 minute, dupa care pun apa rece peste ea - toate acestea pentru a o desara (daca considerati ca nu-i sarata nu mai faceti acest procedeu).

Prajesc putin carnea in ulei de masline. Intre timp tai legumele marunt, cartoful cubulete. Pun legumele, fara cartof, la calit peste carne. Amestec. Las cateva minute, adaug mazarea si dupa alte cateva minute, acopar cu apa calda compozitia. Adaug cartoful dupa ce a mai fiert putin. Cand mazarea este aproape fiarta pun pasta de tomate, sare si piper dupa gust. Las sa fiarba pana ce cartoful, mazarea si carnea se patrund bine. Toc marunt mararul, patrunjelul si leusteanul pe care le adaug dupa ce am oprit focul.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mazare cu afumatura-0
Mazare cu afumatura-1
Mazare cu afumatura-2
Mazare cu afumatura-3

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

03.11.2011, 22:10

arata tare bine

MIUTA

MIUTA 1

04.11.2011, 00:32

roxanabucataras

roxanabucataras 1

04.11.2011, 20:43

multumesc tare mult
prima data cand am facut nu mi-a iesit...era sarata de la carne pt ca nu m-a dus capul s-o desarez inainte, plus ca am scazut-o prea mult si era uscata
omul din greseli invata
acum a iesit foarte buna dovada ca s-a mancat repedeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!