Mazare cu carnati

de deyutzky in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2016 | 1440 vizualizari

 

Cand e foarte cald afara aleg mancarurile care nu necesita prea mult timp de stat prin bucatarie. Cred ca si voi faceti la fel, nu? :)) 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de carnati afumati
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 800 g mazare(eu am avut congelata)
  • 3-4 linguri bulion
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu carnati:

Ceapa si 3 catei de usturoi se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas cu ulei incins, apoi se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit.

Carnatii ii spalam si ii taiem rondele, apoi ii punem in vasul de pe foc si ii lasam 5-10 minute impreuna cu ceapa si usturoiul.

Adaugam morcovul spalat, curatat si tocat marunt sau dat pe razatoare, apoi punem apa cat cuprinde, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc  mic aprox. 15 minute.

Adaugam mazarea si lasam la fiert la foc potrivit, pana cand compozitia scade. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa.

Intr-un bol amestecam bulionul cu faina si putina apa, apoi punem acest amestec in oala. Adaugam sare si piper dupa gust, restul de usturoi pisat si foile de dafin.

Mai lasam sa fiarba aprox. 10 minute. La final adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare cu carnati 449722
retete culinare - Mazare cu carnati 449723
retete culinare - Mazare cu carnati 449724
retete culinare - Mazare cu carnati 449725
retete culinare - Mazare cu carnati 449726
retete culinare - Mazare cu carnati 449727
retete culinare - Mazare cu carnati 449728

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

06.07.2016, 20:37

ce bunatate

laura_n 1

06.07.2016, 20:55

bun tare! ii da un gust grozav carnatul!

Zamfira 1

07.07.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59