Mazare cu cartofi a la grec

de eleny2010 in Mancaruri de legume, 2 Noi 2010 | 1981 vizualizari

 

usor de retinut si de facut. putin schimbata reteta fata de a noastra. dar gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 1borcan (plic) de mazare 450gr
  • 1 cartof mai maricel
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • sare si piper
  • bulion
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu cartofi a la grec:

 Se curata cartoful si se taie in 4 , ceapa se da prin razatoare . iar morcovul il taiem rondele mici. 

se pune ulei in cratita si se pune ceapa,cartoful si morcovul sa se caleasca.se amesteca timp de 1 timp .sa se caleasca si sa nu sa arda cratita la fund.

se spala mararul si se toaca marunt,adaugandu-se cu celelalte ingrediente.

Dupa aceea se pune si mazarea si se amesteca putin sa se caleasca. Se condimenteaza cu sarea si piperul si se adauga 2 pahare de apa sau cat este nevoie. se pune la fiert la foc mic si cand incepe sa fiarba se adauga si jumatate de lingura de bulion sau cat este nevoie sa se inroseasca mancarea.

           Pofta buna!!!!!!

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc in mancaruri ulei de masline

2

Merge servita cu branza .

3

cine vrea ,poate sa adauge si putin cimbru (mie nu imi place).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare cu cartofi a la grec 59996
retete culinare - Mazare cu cartofi a la grec 59998
retete culinare - Mazare cu cartofi a la grec 60000
retete culinare - Mazare cu cartofi a la grec 60411

COMENTARII (19)

eleny2010 1

16.12.2010, 15:37

va multumesc mult. acum am vazut urarile voastre.

adry88 1

13.05.2011, 15:59

MIUTA 1

17.11.2011, 23:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55