Mazare cu ficatei de pui la tigaie

de COSTEO in Ficat, 20 Aug 2013 | 10985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 600 g mazare la cutie (sau mazare proaspata)
  • 1 rosie (2 linguri bulion)
  • 2 ardel gras
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 30 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ficatei de pui la tigaie:

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute.

Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit .

Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion.

Daca se foloseste mazare proaspata aceasta se acopera cu apa,astfel incat sa fiarba bine zarzavatul.In cazul in care se foloseste mazare din conserva e nevoie de mai putina apa,mazarea fierbandu-se mai repede.La final,adaugati mararul tocat marunt si serviti preparatul fierbinte.

Ficateii de pui se curata de venisoare,se spala bine si se pun sa fiarba in lapte,pentru a le scoate amarala.Dupa ce au dat in clocot se scurg ,se clatesc si se sterg cu servetel de hartie.Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei,se lasa 10 minute sa se rumenasca,dupa care adaugam usturoi pisat si 30 ml de vin alb.

Mai lasam ficatei cam 7-9 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca sarati ficatei inainte de prajire,s-ar putea sa se intareasca

2

Se condimenteaza ficatul(pasare,vita sau porc)numai dupa ce este gatit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ficatei de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

babi5 1

21.08.2013, 18:53

jolygina 1

21.08.2013, 22:14

mybella 1

10.09.2013, 12:06

arata super..mi ai facut pofta nu am mancat de mult mazare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie in sos tomat