Mazare cu ficatei de pui la tigaie

de COSTEO in Ficat, 20 Aug 2013 | 6782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 600 g mazare la cutie (sau mazare proaspata)
  • 1 rosie (2 linguri bulion)
  • 2 ardel gras
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 30 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ficatei de pui la tigaie:

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute.

Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit .

Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion.

Daca se foloseste mazare proaspata aceasta se acopera cu apa,astfel incat sa fiarba bine zarzavatul.In cazul in care se foloseste mazare din conserva e nevoie de mai putina apa,mazarea fierbandu-se mai repede.La final,adaugati mararul tocat marunt si serviti preparatul fierbinte.

Ficateii de pui se curata de venisoare,se spala bine si se pun sa fiarba in lapte,pentru a le scoate amarala.Dupa ce au dat in clocot se scurg ,se clatesc si se sterg cu servetel de hartie.Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei,se lasa 10 minute sa se rumenasca,dupa care adaugam usturoi pisat si 30 ml de vin alb.

Mai lasam ficatei cam 7-9 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca sarati ficatei inainte de prajire,s-ar putea sa se intareasca

2

Se condimenteaza ficatul(pasare,vita sau porc)numai dupa ce este gatit

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare cu ficatei de pui la tigaie 253124
retete culinare - Mazare cu ficatei de pui la tigaie 253127
retete culinare - Mazare cu ficatei de pui la tigaie 253128
retete culinare - Mazare cu ficatei de pui la tigaie 253129
retete culinare - Mazare cu ficatei de pui la tigaie 253131

COMENTARII (19)

babi5 1

21.08.2013, 18:53

jolygina 1

21.08.2013, 22:14

mybella 1

10.09.2013, 12:06

arata super..mi ai facut pofta nu am mancat de mult mazare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D