Mazăre cu legume şi mentă

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 8 Feb 2013 | 1924 vizualizari

 

Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".

 

INGREDIENTE

  • 1000 g mazăre (2 cutii mari Bonduelle);
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 200 mL roşii pasate;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1/2 lgţ mentă Kotanyi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre cu legume şi mentă:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se toacă mărunt;

- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;

- ardeiul cuburi mici. 

Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. 

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa. 

Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.

După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata. 

După ce se stinge focul, se presară menta. 

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mazăre cu legume şi mentă-0
Mazăre cu legume şi mentă-1
Mazăre cu legume şi mentă-2
Mazăre cu legume şi mentă-3
Mazăre cu legume şi mentă-4

COMENTARII (17)

DinDragostePentruGatit 1

08.02.2013, 22:24

Ma bucur, Satisfy...

Bya Ralu 1

08.02.2013, 22:48

delicios

Cris2711 1

09.02.2013, 19:18

aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04