Mazare cu piure de cartofi la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 6587 vizualizari

 

o bunatate....imi place mazarea foarte mult...special pentru Padre :)))

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • 800gr mazare
  • 500gr piept de pui dezosat
  • 1morcov
  • 1ceapa
  • marar
  • vegeta
  • 1lingura faina
  • 50ml bulion de casa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu piure de cartofi la cuptor:

Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand sunt gata,ii mixam cu lapte fierbinte si unt si mai condimentam daca trebuie.

Curatam cepa si o taiem marunt.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Pieptul de pui il taiem bucati mai mici.

Intr-o craticioara punem putin ulei,ceapa,morcovul si carnea si lasam putin pana se albeste carnea.Completam cu putina apa,condimentam dupa gust si lasam cateva minute sa fiarba,apoi adaugam mazarea,mai punem apa daca trebuie,cat sa acopere totul si lasam pe foc pana se inmoaie bine carnea si mazarea.La sfarsit punem faina amestecata cu bulionul si  cand oprim focul,punem mararul.Compozitia sa nu aiba multa zeama.

Intr-un vas de lut punem piureul de cartofi si peste el mazarea.Dam la cuptorul preincalzit cam 45minute.Servim cald.

TIPS-URI

1

daca punem compozitia intr-un vas termorezistent obisnuit,ungem cu putin unt vasul

2

mazarea sa nu aiba mult lichid,chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piure de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Matoke