Mazare cu sunca la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Iul 2011 | 1385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 ceasca de lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 300g mazare
  • 250 g sunca afumata
  • 1/2 ceasca branza de oi 
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunca la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade.

Intr-un bol mai larg se bat ouale, laptele si smantana pana la omogenizare. Se adauga mazarea (daca este proaspata se fierbe 10 minute separat, se scurge de apa), se amesteca, se pune sunca taiata bucati si branza, dupa care se amesteca usor.

Se pune intr-un vas termorezistent, se acopera cu folie (eu am pus intr-un vas de yena cu capac) si se da la cuptor pt aproximativ o ora sau pana se rumeneste putin. Se ia capacul (folia), se rade cascavalul deasupra si se mai da pt 5-10 minute  la cuptor neacoperit pana se topeste cascavalul si se aureste deasupra.

Se serveste imediat alaturi de rosii, ardei, ce doriti. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi broccoli in loc de mazare.

RETETA IN IMAGINI

Mazare cu sunca la cuptor-0
Mazare cu sunca la cuptor-1
Mazare cu sunca la cuptor-2
Mazare cu sunca la cuptor-3
Mazare cu sunca la cuptor-4
Mazare cu sunca la cuptor-5
Mazare cu sunca la cuptor-6

COMENTARII (9)

mirela0911

mirela0911 1

08.07.2011, 23:42

mihaela e tare buna

marcela1979

marcela1979 1

09.07.2011, 00:02

vreau si eu o bucatica daca mai ai

Cris2711

Cris2711 1

14.07.2011, 11:55

senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!