Mazare cu sunculita

de Aletta in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2015 | 576 vizualizari

 

Ce se face repede dar sa fie si gustos? Intrebarea pe care mi-o puneam azi la munca,gandindu-ma ce sa gatesc.
Mazarea,este intotdeauna o optiune buna pentru mine.

 

INGREDIENTE

  • un borcan mare de mazare,de 720 ml
  • o ceapa mica
  • kaizer sau sunculita (orice cantitate doriti)
  • ulei pentru calit
  • un praf de boia
  • Bulgarasi de Savoare (Delikat)
  • un praf de piper negru macinat
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml apa
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunculita:

Am inceput prin a toca ceapa marunt si a o pune la calit in ulei,pret de cateva minute.

Se pune sunculita taiata cubulete,se lasa cateva minute si apoi se pune praful de boia si mazarea.

Se pune apa cat sa acopere mazare si se lasa la foc mic sa fiarba.

Se condimenteaza cu vegeta sau orice alt condiment se prefera.

Intre timp se face (eu ii spun rantas) in maghiara, faina se omogenizeaza cu apa,avand mare grija sa nu se formeze gogoloase si cand mazarea este fiarta se adauga in fir subtire rantasul.

Se lasa sa dea un clocot si se opreste.

Se presara cateva frunze de patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cald!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga usturoi tocat foarte marunt pentru un gust mai picant.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare cu sunculita 403606
retete culinare - Mazare cu sunculita 403607
retete culinare - Mazare cu sunculita 403608
retete culinare - Mazare cu sunculita 403609
retete culinare - Mazare cu sunculita 403610
retete culinare - Mazare cu sunculita 403611
retete culinare - Mazare cu sunculita 403612

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.10.2015, 01:02

De aici servesc si eu

Aletta 1

01.10.2015, 14:17

Cu drag Miha

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: