Mazare scazuta cu dovlecei pane

de daniastefania in Mancaruri de legume, 21 Apr 2015 | 1388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g mazare congelata
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml suc de rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 1 lingurita boia de ardei
  • Faina
  • Pesmet
  • Sare
  • Ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare scazuta cu dovlecei pane:

Curatam dovleceii, ii saram si ii lasam sa iasa apa din ei. Apoi ii scurgem bine. Punem mazarea la fiert. Cand a fiert, facem un rantas din 3 linguri de faina si 3 linguri de ulei. Cand faina si-a schimbat culoarea adaugam boiaua. Mai lasam sa se prajeasca putin si adaugam putina apa. Cand s-a ingrosat rantasul il adaugam peste mazare. Adaugam si sucul de rosii si sare, dupa gust. Mai lasam sa dea intr-un clocot si gata mazarea. 

Trecem la dovlecei. Punem intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta ouale batute cu putina sare. Trecem dovleceii prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Ii prajim in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Ii scoatem pe hartie absorbanta. Servim mazarea alaturi de dovlecei

Pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376902
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376903
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376904
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376905
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376906
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376907
retete culinare - Mazare scazuta cu dovlecei pane 376908

COMENTARII (7)

adelinaliliana 1

21.04.2015, 13:54

Gherca Daniela 1

21.04.2015, 14:12

Rocsi 1

21.04.2015, 21:27

Bun acest preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L