Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte

de silvi0ara in Curcan, 20 Feb 2013 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 medalioane de curcan
  • 85g de mascarpone
  • 3-4 masline verzi fara samburi tocate
  • 2-3 felii rosii uscate in ulei, tocate
  • 0 lingura amestec de verdeata prospata-marar si patrunjel
  • 1 lingurita amestec de ierburi Italiene
  • 1 lingura parmezan ras
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare si piper
  • 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi
  • 175g de roşii tinere pe vrej
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte:

 Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă  brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se umple cu grijă cu câte un sfert din amestec fiecare medalion şi se netezeşte crestătura pentru a o închide.

 Se ung medalioanele cu puţin ulei, aprox. o linguriţă de fiecare, şi se condimentează din belşug. Se aşază pesmetul pe o farfurie mare şi se asezonează. Se tăvăleşte fiecare medalion prin amestecul de pesmet. Se aşază apoi intr-o tavă puţin adâncă, unsă în prealabil cu puţin ulei, alături de roşii (acestea nu se desprind de pe vrej). Se stropeşte cu restul de ulei.

 Se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute până ce medalionul se pătrunde şi se rumeneşte.  Se asezonează cu frunze de busuioc şi se serveşte alături de piure de cartofi si salata.

 

RETETA IN IMAGINI

Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte-0
Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte-1
Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte-2
Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte-3
Medalioane  de curcan umplute cu sos  cremos şi roşii coapte-4

COMENTARII (22)

silvi0ara

silvi0ara 1

05.11.2014, 20:12

mihaelar63

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:24

silvi0ara

silvi0ara 1

04.05.2016, 16:28

:"> :"> :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!