MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON

de Roda in Porc, 24 Iun 2009 | 2053 vizualizari

 

Este un preparat usor de pregatit si foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg.cartofi,
  • sare,
  • 12 felii de carne de porc ,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingurita boia de ardei ,
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sosul de tarhon:
  • 6 ramurele de tarhon proaspat,
  • 1 ceapa rosie,
  • 60g.unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2.5dl. supa de carne,
  • 2 dl. frisca pentru gatit,
  • 1 lingura otet de tarhon,
  • 1 lingura zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON:

1.Se curata cartofii ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg.

2.Se prepara sosul.Se curata tarhonul de pe ramurele , se spala si se toaca foarte marunt.Ceapa se curata si , fie se toaca marunt, fie se rade pe razatoarea fina.Se topeste untul intr-o cratita ,se adauga faina ,se amesteca bine-nu se lasa sa se prajeasca-, se adauga ceapa si tarhonul,sare,supa de carne si frisca de gatit.Se amesteca bine si se fierbe 4-5 minute,timp in care sosul se ingroasa.Se da gust cu otetul de tarhon si cu 1 lingura zahar.Daca mai este nevoie , se mai sareaza.

3.Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga feliile de carne si se frig 2-3 minute, pe fiecare parte .Se sareaza si pipereaza si se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.

4.In uleiul ramas , se caleste ceapa tocata ,se presara cu boia de ardei si se adauga cartofii .Se lasa cateva clipe ca sa se rumeneasca, se sareaza  si pipereaza.

5.Pe fiecare farfurie se pun 2 felii de carne, sos de tarhon si garnitura de cartofi cu ceapa.Se orneaza cu fire de tarhon verde.Preparatul se insoteste de un vin alb sec.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D