MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON

de Roda in Porc, 24 Iun 2009 | 5033 vizualizari

MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON

 

Este un preparat usor de pregatit si foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg.cartofi,
  • sare,
  • 12 felii de carne de porc ,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingurita boia de ardei ,
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sosul de tarhon:
  • 6 ramurele de tarhon proaspat,
  • 1 ceapa rosie,
  • 60g.unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2.5dl. supa de carne,
  • 2 dl. frisca pentru gatit,
  • 1 lingura otet de tarhon,
  • 1 lingura zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON:

1.Se curata cartofii ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg.

2.Se prepara sosul.Se curata tarhonul de pe ramurele , se spala si se toaca foarte marunt.Ceapa se curata si , fie se toaca marunt, fie se rade pe razatoarea fina.Se topeste untul intr-o cratita ,se adauga faina ,se amesteca bine-nu se lasa sa se prajeasca-, se adauga ceapa si tarhonul,sare,supa de carne si frisca de gatit.Se amesteca bine si se fierbe 4-5 minute,timp in care sosul se ingroasa.Se da gust cu otetul de tarhon si cu 1 lingura zahar.Daca mai este nevoie , se mai sareaza.

3.Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga feliile de carne si se frig 2-3 minute, pe fiecare parte .Se sareaza si pipereaza si se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.

4.In uleiul ramas , se caleste ceapa tocata ,se presara cu boia de ardei si se adauga cartofii .Se lasa cateva clipe ca sa se rumeneasca, se sareaza  si pipereaza.

5.Pe fiecare farfurie se pun 2 felii de carne, sos de tarhon si garnitura de cartofi cu ceapa.Se orneaza cu fire de tarhon verde.Preparatul se insoteste de un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Friptura" de porc