Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

de Satisfyyourcravings in Vita, 17 Ian 2013 | 1388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame muşchi de vită fraged (tenderlion) taiat în felii de grosimea dorită
  • 3 linguri mix de piper negru, alb, verde și roșu
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 4 cartofi medii tăiați în cuburi egale
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 70 grame unt nesărat la temperatura camerei
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată:

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. 

Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.

Se aduce carnea la temperatura camerei înainte de a fi gătită. Se încălzește tigaia pe foc mediu și de adaugă 20 de grame de unt. Când untul nu mai face spumă, se adaugă bucățile de carne și se gătește în funcție de nivelul de preparare dorit: între 7 şi 13 minute în funcţie şi de grosimea bucăţii de carne. Se lasă la răcit cel puţin un timp egal cu  cel de gătire.

Într-o oală încăpătoare se aduce la punctul de fierbere apă cu sare. Se adaugă cartofii și se  gătesc pentru 15-20 de minute. Se scurg  de apă și se amestecă cu untul, laptele, sare și piper zdrobindu-i nu  foarte fin. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Se amestecă écrasé de cartofi obținut anterior cu ceapa caramelizată și se  servește împreună cu medalionul de vită.

 

COMENTARII (22)

Rux

Rux 1

17.01.2013, 16:24

O reteta fina si delicioasa cu siguranta!

 merisor

merisor 1

17.01.2013, 21:09

Ce bine suna!

Sim0na

Sim0na 1

17.01.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!