Melc umplut cu gem

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 723 vizualizari

 

Acest melc e ca un corn umplut cu gem dar mai mare;efoarte bun,cu un gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150ml lapte
  • 20g drojdie
  • 500g faina
  • 1lingura zahar pudra
  • 2oua
  • sare
  • 1galbenus
  • 50g unt
  • 3linguri smantana
  • Umplutura
  • 1borcan cu gem de oricare aveti
  • 40ml rom
  • 1plic zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc umplut cu gem:

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;

rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;

framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca

In acest timp,amestecam gemul cu rom,zahar vanilat si lasam deoparte.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o foaie groasa de 5mm,intindem gemul pe ea,rulam si asezam in forma rotunda unsa cu unt,in forma de melc;

ungem melcul cu smantana si lasam sa mai creasca apoi dam la cuptor 40min la foc mic

Dupa ce s-a racit feliem si servim

 

TIPS-URI

1

gemul pe care-l folositi,neaparat trebuie sa fie mai tare,altfel in amestec cu romul,nu mai poate fi rulat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melc umplut cu gem 304751
retete culinare - Melc umplut cu gem 304752
retete culinare - Melc umplut cu gem 304753
retete culinare - Melc umplut cu gem 304754
retete culinare - Melc umplut cu gem 304755
retete culinare - Melc umplut cu gem 304756
retete culinare - Melc umplut cu gem 304757
retete culinare - Melc umplut cu gem 304758
retete culinare - Melc umplut cu gem 304759

COMENTARII (16)

ianculubita 1

20.03.2014, 16:55

Rocsi 1

20.03.2014, 20:58

Melc, melc vreau o bucatica

ianculubita 1

21.03.2014, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D