Melc urias cu mere si afine

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Sep 2014 | 1854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 220 ml lapte caldut
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. unt topit
  • 1 ou intreg + 2 albusuri
  • 500 gr.mere rase
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 50 ml lapte rece
  • 2 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de lapte
  • zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc urias cu mere si afine:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Merele se spala, se curata de coaja, se trec pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se pun la foc mic cu 100 gr. zahar si un praf se scortisoara. Lasam pana scade apa lasata, apoi adaugam afinele congelate. Lasam din nou la foc mic pana scade toata apa.

Intr-o cratita aducem laptele la punctul de fierbere. Adaugam 1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar tos.

Dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte rece.

Cand laptele a atins punctul de fierbere adaugam budinca dizolvata si lasam la foc mic pana se ingroasa. Amestecam in continuu sa nu se afume.

Lasam la racorit si cand s-a racit, amestecam budinca cu fructele calite.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul dospit pe masa de lucru infainata, ungem un strat consistent de crema (budinca+fructe calite), apoi rulam strans aluatul, ca la rulada.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam apoi sulul de aluat umplut, rotindu-l in forma de melc.

Ungem melcul cu galbenus ame4stecat cu smantana, apoi presaram cristale dezahar colorat si dam la cuptor pentru 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343974
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343975
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343976
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343977
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343978
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343979
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343980
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343981
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343982
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343983
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343984
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343985
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343986
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343987
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 343989
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 344000
retete culinare - Melc urias cu mere si afine 344001

COMENTARII (13)

mirela0911 1

28.09.2014, 11:13

Merge bine la cafea!

Rocsi 1

28.09.2014, 11:33

Ce urias grozaaaav!

Corinuta 1

28.09.2014, 12:00

superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L