Melc urias cu mere si afine

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Sep 2014 | 5883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 220 ml lapte caldut
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. unt topit
  • 1 ou intreg + 2 albusuri
  • 500 gr.mere rase
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 50 ml lapte rece
  • 2 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de lapte
  • zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc urias cu mere si afine:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Merele se spala, se curata de coaja, se trec pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se pun la foc mic cu 100 gr. zahar si un praf se scortisoara. Lasam pana scade apa lasata, apoi adaugam afinele congelate. Lasam din nou la foc mic pana scade toata apa.

Intr-o cratita aducem laptele la punctul de fierbere. Adaugam 1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar tos.

Dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte rece.

Cand laptele a atins punctul de fierbere adaugam budinca dizolvata si lasam la foc mic pana se ingroasa. Amestecam in continuu sa nu se afume.

Lasam la racorit si cand s-a racit, amestecam budinca cu fructele calite.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul dospit pe masa de lucru infainata, ungem un strat consistent de crema (budinca+fructe calite), apoi rulam strans aluatul, ca la rulada.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam apoi sulul de aluat umplut, rotindu-l in forma de melc.

Ungem melcul cu galbenus ame4stecat cu smantana, apoi presaram cristale dezahar colorat si dam la cuptor pentru 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melc urias cu mere si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere si sos de vanilie