Melci cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 2069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 galbenus
  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • ciocolata
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute.

Intindem o foaie, o ungem cu unt, o impaturim si o intindem in forma de dreptunghi. Din acest dreptunghi se taie fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam bucati de ciocolata. Cu degetele ridicam aluatul peste ciocolata si il unim deasupra, cand ajungem in capat rotim aluatul si modelam melcii. Procedam la fel si cu restul de aluat

Punem in tava hartie de copt, asezam melcii si ii ungem cu oul batut. Se coc pana se rumenesc. Cand sunt gata se ung cu unt topit

 

RETETA IN IMAGINI

Melci cu ciocolata-0
Melci cu ciocolata-1
Melci cu ciocolata-2

COMENTARII (29)

Lau 1

13.04.2011, 10:56

deyu

Lau 1

13.04.2011, 10:56

mamaie

adry88 1

31.05.2011, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04