Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 5402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr. faina alba
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 ou mare de casa
  • 1 cubulet de unt, cca 50 gr
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • cca 400 gr. finetti
  • cca 150 gr. nuca macinata
  • 1/4 borcan dulceata de trandafiri

In plus:

  • 1ou de casa
  • seminte de mac
  • zahar tos
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca:

Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie (cca 15 minute). Intr-un castron incapator cernem faina alba. Facem o groapa la mijloc, turnam amestecul lichid, adaugam restul de zahar+cel vanilat, untul topit, uleiul si framantam toate ingredientele cca 10 minute, pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim din nou aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, in loc ferit de curenti. Preincalzim cuptorul la 175-180 grade. Pe masa de lucru infainata impartim aluatul in 16 bucati egale.

Fiecare bucata o intindem in foaie subtire, o ungem cu finetti si/ sau dulceata de trandafiri si presaram nuca macinata. Rulam apoi aluatul, il rasucim dandu-i forma de melc si il asezam apoi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu restul bucatelelor de aluat. Batem oul cu furculita intr-un bol, apoi ungem melcii cu ou batut, presaram seminte de mac si zahar tos si dam tava la cuptor pana se rumenesc melcii si devin aramii (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie si am tinut melcii in cuptor cca 35 minute la 175 grade). Lasam la racorit si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu unt de arahide