Melci cu mac

de LUK in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 4280 vizualizari

 

Pufoşi ca şi un cozonac...

 

INGREDIENTE

  • Pt cocă:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspătă
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o lingură de făină
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 300gr făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 gr unt topit călduţ
  • un plic de zahăr vanilat
  • Pentru crema de mac:
  • 70gr mac
  • 40ml lapte
  • o lingură de zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • Pt uns:
  • 1ou
  • 2 linguri de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu mac:

 Se pregăteşte pentru început o maia astfel: într-un bol se amestecă drojdia cu 50 ml lapte,o linguriţă de zahăr,o lingură de făină.Se lasă să crească 10min.

Într-un castron punem făina,oul amestecat cu zahărul pudră,zahărul vanilat,coaja rasă de lămâie,50 ml lapte, untul topit.Se adaugă maiaua dospită si frământăm un aluat cam 10-15min. Lăsăm la dospit până când îşi dublează volumul..

Între timp pregătim crema de mac.Macul se macină în prealabil cu maşina de măcinat piper.Se pune apoi într-o crăticioară împreună cu laptele,zahărul şi coaja de lămâie.Se lasă sa dea câteva clocote..dacă mai e nevoie mai puneţi lapte(trebuie să aibă o consistenţa puţin mai groasă decât smântâna)

După ce a dospit aluatul întindem pe masa dată cu făină o foaie pe care o tăiem fâşii de 4-5cm lăţime.În mijlocul lor întindem crema de mac,cu degetele lipim lateralele deasupra cremei apoi rulăm şi le punem în tava cu hârtie de copt.

Înainte să-i punem la copt îi ungem cu un ou bătut.Se coc 35-40min în cuptorul preîncălzit la 150de grade până când se rumenesc frumos...

După ce îi scoateţi din cuptor ungeţi-i fierbinţi cu miere încălzită în prealabil.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu mac 79028
retete culinare - Melci cu mac 79029
retete culinare - Melci cu mac 79030
retete culinare - Melci cu mac 79031
retete culinare - Melci cu mac 79032

COMENTARII (28)

lilik 1

20.01.2011, 16:35

ce fain arata

LUK 1

20.01.2011, 17:12

Multumesc Lilik..sa vezi cat de buni sunt...

kamy 1

20.01.2011, 19:29

vin la tine sa pap iar dupa... sa ma inveti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S