Melci cu miere, nuca si stafide

de angelika in Dulciuri, 7 Ian 2013 | 2815 vizualizari

 

Pentru ca inca este iarna si n-am uitat cum miroase cozonacul, va propun o reteta de melci cu miere, nuca si stafide dintr-un aluat asemanator cu cel al cozonacului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte( apa sau sifon )
  • 30 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 250 g nuca zdrobita,
  • 50 g stafide galbene,
  • 100 g zahar,
  • 2 lingurite de scortisoara,
  • 5 cuisoare pisate,
  • esenta de rom.
  • 4 linguri cu miere
  • un ou pentru uns melcii.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu miere, nuca si stafide:

Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana ce obtinem un aluat omogen ce se dezlipeste de pe mana. Se lasa la caldura sa creasca aprox. de 2 ori volumul.

Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe planseta in forma de dreptunghi. Se presara stafidele apoi nuca zdrobita amestecata cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si esenta de rom.Se ruleaza cat mai strans si se taie felii de 2-3 cm. grosime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu ou.Se lasa la cuptorul incalzit 45 min. Dupa 15 min. se ung cu miere si se lasa restul de timp. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc cu un vin rosu fiert cu scortisoara si cuisoare.

POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

maiaua trebuie sa creasca de 3 ori volumul initial

2

scortisoara si cuisoarele au o aroma exotica, picanta, iar parfumul lor este dulce si cald

COMENTARII (10)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

07.01.2013, 13:55

vreau si eu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.01.2013, 19:42

mena29

mena29 1

07.01.2013, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!