Melci cu nuca

de nadina73 in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 9423 vizualizari

 

foarte pufosi si buni

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 faina
  • 60 ulei
  • drojdie 25 g
  • 5-6 galbenusuri de ou
  • 2oo lapte
  • 120 apa
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • coaja de lamaie
  • umplutura:
  • 5-6 albusuri ramase
  • 100 zahar
  • 250-300 g nuca macinata
  • sirop:
  • 700 ml lapte
  • 300 zahar
  • 4 vanilii sau esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluat:se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale


Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile)


dupa ce sa pus crema se ruleaza si se taie la aproximativ3-4 cm du`pa care se pun in tava si se mai lasa sa cresca 20-30 minute.


Se coc la 180 grade aproximativ 20 -30 minute


Dupa ce am bagat tava la cuptor la interval de 10 minute se scote tava si se stropesc din belsug cu sirop dupa care se baga din nou tava la cuptor iar dupa alte 10 minute se repata operatiunea(sa ramana sirop in tava ,se va trage in ele si vor fi forte moi si pusoase)


Incercati-le cu incredere sant fantastice(si pt copii la scoala de impachetat si pt serviciu)


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu nuca 20186
retete culinare - Melci cu nuca 20187
retete culinare - Melci cu nuca 20188
retete culinare - Melci cu nuca 20189
retete culinare - Melci cu nuca 20190

COMENTARII (7)

nadina73 1

03.03.2010, 16:46

scuze am vrut sa zic nu fiincda i-am facut eu

Bunica 1

04.03.2010, 15:25

Cand ne face mama ,nu-i lasam sa le iasa sufletul ( sa se raceasca). Eu nu am facut niciodata, dar imi plac de mor. Trimite-mi si mie unul. Te rooooog !

danis 1

29.03.2010, 01:38

am mancat sant foarte buni mai ales cei facuti de tine..........foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27