Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac vad ca de fapt nu am foi ci o singura foaie de aluat...
Asa ca, in loc de baclava am facut niste melcisori cu nuca. Buni au fost, dar s-au terminat urgent. :)
Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca.
Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta.
Am rulat foaia si am taiat rondele, nu foarte groase.
Am uns o tava si am tapetat-o cu hartie de copt, dupa care am asezat rondelele in tava.
Am mai presarat putin zahar pe deasupra fiecarui melc format si am uns marginile aluatului cu unt topit. De obicei ung cu galbenus de ou, dar acum m-am zapacit si am uitat.
Noroc cu untul topit pregatit pentru baclava... :))
Am dat tava la cuptor cam 25 minute, timp in care melcii mei au capatat o nuanta aurie tare frumoasa.
Puteti sa-i serviti si cu putina miere de albine.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult