Melci cu nuca

de susu in Prajituri, 8 Apr 2010 | 6152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :  
  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 3 linguri de zahar,
  • 50 ml. ulei,
  • 4 galbenusuri ,
  • 200 ml. lapte ,
  • 100 ml. apa calduta,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • coaja rasa de lamaie.  
  • Pentru crema:     
  • 200 gr. unt moale,
  • 100 gr. zahar ,
  • 250 gr. nuca macinata.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata.

Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Se lasa pana se rumenesc frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu nuca 25532
retete culinare - Melci cu nuca 25534
retete culinare - Melci cu nuca 25538
retete culinare - Melci cu nuca 25541
retete culinare - Melci cu nuca 25544
retete culinare - Melci cu nuca 25549

COMENTARII (6)

Rocsi 1

09.04.2010, 10:52

arata exact ca la simingeriesunt tare buni

lia maria 1

12.04.2010, 10:20

5 furculite si reteta furata

Bya Ralu 1

15.01.2013, 00:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21