Melci cu nuca si cacao

de Sim0na in Dulciuri, 29 Apr 2015 | 942 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: http://www.lauraadamache.ro/2008/09/korvapuusti-briose-finlandeze.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 50g
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g unt moale
  • esenta vanilie
  • sare

Umplutura:

  • 100 g unt moale
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si cacao:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie.
Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana aluatul, pana a devenit elastic. La mine a mai fost nevoie de cca 50 g faina, deci ar fi bine s-o aveti la indemana.

Aluatul l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit intr-un loc ferit de curenti, pentru cca 1-1,30 ora. Cand aluatul a crescut, l-am pus pe masa infainata l-am impartit in doua, intinzand fiecare foaie de cca 0,7-0,8 cm grosime. Foaia am uns-o cu untul moale, peste care am presarat cacaoa, zaharul, iar la final nuca macinata.
Am rulat foaia pe lungime si am taiat oblic bucati potrivit de mari. Fiecare bucata am presat-o cu coada unei linguri, dandu-i forma de floare. Am pus briosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu laptele. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, sau pana s-au rumenit frumos. Parfumate, pufoase si delicioase!!

 

RETETA IN IMAGINI

Melci cu nuca si cacao-0
Melci cu nuca si cacao-1
Melci cu nuca si cacao-2
Melci cu nuca si cacao-3
Melci cu nuca si cacao-4
Melci cu nuca si cacao-5
Melci cu nuca si cacao-6
Melci cu nuca si cacao-7

COMENTARII (14)

Sim0na 1

30.04.2015, 07:07

Multumesc!

Rocsi 1

30.04.2015, 11:20

Ce mult imi plac!

Panacris 1

30.04.2015, 14:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41