Melci cu nuca si scortisoara

de LUK in Piine, 2 Oct 2011 | 3363 vizualizari

 

Nu am avut aparatul foto in timpul prepararii lor asadar o sa va prezint poze doar cu preparatul final.

 

INGREDIENTE

  • 180ml lapte
  • o lingurita zahar tos
  • 25gr drojdie proaspata
  • 40gr unt
  • 100gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 300gr faina

Pentru umplut:

  • 8 linguri de nuca
  • 3 linguri de zahar tos
  • o lingurita de scortisoara

Pentru uns:

  • lapte
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si scortisoara:

 Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min).

Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem faina.Turnam peste ea drojdia dospita si amestecul de mai sus.Framantam si lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul(cca 45-50min) ,eu l-am pus in geam ca era soare (dar sa nu deschideti geamul).

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe blatul uns cu putin ulei,in forma dreptunghiulara.Punem pe toata suprafata aluatului umplutura si il rulam.Cu cutitul taiem "felii" din aluat pe care le asezam apoi in tava in care am pus hartie de copt.Ii lasam sa se coaca aprox. 35-40min lafoc mediu(se vor rumeni frumos) .

Pentru uns amestecam laptele cu zaharul si cu scortisoara.Eu am uns din belsug melcii fierbinti ,imediat ce i-am scos din cuptor.Au absorbit rapid tot lichidul si au primit un plus de aroma de scortisoara.Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu nuca si scortisoara 127494
retete culinare - Melci cu nuca si scortisoara 127495
retete culinare - Melci cu nuca si scortisoara 127496

COMENTARII (26)

LUK 1

20.10.2011, 16:32

multumesc Kori

brunetica 1

22.10.2011, 08:10

immmmm o nebunie, se simte mireasma pana la mine, cand e vorba de scortisoara hop si eu

LUK 1

24.10.2011, 09:04

ma bucur ca iti plac bruntetzico

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S