Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Apr 2011 | 2800 vizualizari

 

Mi-a plăcut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul său...adică mi-a plăcut foarte tare aluatul ei minunat , pe care nu ştiu de unde l-a descoperit...şi mai ales mi-au plăcut cum arătau cozonăceii ei. Aşa încât wekendul ăsta am zis că e de musai să încerc aluatul ei ..mai ales că se apropie Paştele şi trebuie să cucinez şi eu ceva... L-am încercat...şi e minunat..exact aşa cum l-a descris ea. Aşa că declar că anul astă cozonăceii mei se vor face cu acest aluat. Am încercat rulourile ei cu scorţişoară şi cu glazura de la Rolls Cinnabon. Nu am strâns roloul de aluat aşa tare, cum ar fi trebuit...aşa că s-au cam desfăcut la cuptor...şi eu i-am denumit melci.

 

INGREDIENTE

   pentru aluat:

  •  2 ouă
  • 10 gr. drojdie
  • 60 gr. unt
  • 200 ml lapte
  • 100 gr. zahăr
  •  1/2 linguriţă sare
  • coajă portocale
  • 550 gr făină

 pentru umplutură: 

  •  2 linguri scorţişoară măcinată
  •  100 gr unt
  •  75 gr zahăr

pentru uns:

  •  1 gălbenuş
  •  2 linguri lapte

pentru glazură: 

  • 100 gr unt
  • 100 gr brânză Almette
  • 150 gr zahăr pudră

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză:

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine..maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere...şi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.

După ce avem aluatul astfel crescut îl întindem pe masă şi cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt, presărăm zahărul şi la urma scorţişoara măcinată. Rulăm apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt...lucru care mi s-a întâmplat şi mie, drept pentru care mie mi-au ieşit nişte melci şi nu rulouri.. Aşadar formăm un rulou din care vom tăia bucăţi de 4 cm, cu aţa. Punem bucăţile într-o tavă tapetată cu unt şi făină, lăsăm puţin la crescut în tavă, la loc cald, cam 15-20 minute.

Încorporăm un gălbenuş în două linguri de lapte şi ungem fiecare rulou pe întreaga suprafaţă. Apoi dăm la copt în cuptorul încălzit, până se rumenesc frumos.

Separat vom face grazura astfel: frecăm, untul cu brânza şi apoi adăugăm treptat zahărul pudră frecând în continuare până obţinem o cremă spumoasă. Când melcii sunt gata, cât sunt încă fierbinţi se toarnă glazura de brânza deasupra. Se lasă apoi la răcit şi sunt absolut mai mult decât delicioşi.

 

RETETA IN IMAGINI

Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză-0
Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză-1
Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză-2

COMENTARII (11)

Criss 1

12.04.2011, 10:23

Ce bine arata!

divainbucatarie 1

12.04.2011, 15:42

adry88 1

31.05.2011, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04