Melci dulci cu mac si nuca

de monik80 in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 1383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 1 ou,
  • 50 g margarina/unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g drojdie proaspata,
  • 250 g mac,
  • 250 g nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci dulci cu mac si nuca:

Aluat:

Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intind doua foi, pe una am pus mac, pe care l-am amestecat cu zahar si putina apa, iar pe cealalta foaie se pune nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia si se taie bucati, dupa care se pun intr-o tava in care este hartie de copt. Se lasa cca. 20 min la cuptor.

Le puteti pudra cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Eu am facut doua portii,pentru ca imi plac foarte mult acesti melci.

2

Ii puteti umple si cu ciocolata cu nuca,nuca cu gem de prune,sau cu ce vreti voi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci dulci cu mac si nuca 370714
retete culinare - Melci dulci cu mac si nuca 370715
retete culinare - Melci dulci cu mac si nuca 370716
retete culinare - Melci dulci cu mac si nuca 370717

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.03.2015, 21:31

Eu vreau cu nuca!

Adele 1

12.03.2015, 08:15

DIANA B 1

12.03.2015, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55