Melci dulci cu mac si nuca

de monik80 in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 3591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 1 ou,
  • 50 g margarina/unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vaniliat,
  • 50 ml lapte,
  • 5 g drojdie proaspata,
  • 250 g mac,
  • 250 g nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci dulci cu mac si nuca:

Aluat:

Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intind doua foi, pe una am pus mac, pe care l-am amestecat cu zahar si putina apa, iar pe cealalta foaie se pune nuca amestecata cu zahar. Se ruleaza foaia si se taie bucati, dupa care se pun intr-o tava in care este hartie de copt. Se lasa cca. 20 min la cuptor.

Le puteti pudra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am facut doua portii,pentru ca imi plac foarte mult acesti melci.

2

Ii puteti umple si cu ciocolata cu nuca,nuca cu gem de prune,sau cu ce vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci dulci cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.03.2015, 21:31

Eu vreau cu nuca!

Adele 1

12.03.2015, 08:15

DIANA B 1

12.03.2015, 09:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca si cacao