Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon

de simona72 in Paste, 24 Aug 2014 | 1778 vizualizari

 

Reteta by Jamie Oliver, vazuta la tv....nu mai stiu ce nume ia dat el, eu i-am zis in functie de ingrediente...oricum, crusta e mortales, iar gratinul de melci cu conopida e delicios...parol:))

 

INGREDIENTE

  • pt crusta:
  • 6 felii de bacon
  • 2 felii mari de paine veche de 2-3 zile(usor uscata)
  • 1 praf de sare si piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva felii de ardei jalapenos sau ardei iute cat doriti de picant
  • pt restul:
  • 300 gr melcisiori
  • 300 gr conopida sau jumatate dintr-una intreaga
  • 200 ml apa in care au fiert melcisiorii
  • 200 gr smantana grasa
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza cheddar
  • 1 praf de sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon:

Se fierb melcisiorii in apa cu sare al dente. Conopida eu am fiert-o la stimer. Se pun melcisiorii intr-un vas termorezistent, iar peste melci se pune conopida fiarta si usor zdrobita cu telul pentru piureul de cartofi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea cu ochiuri mari(eu am folosit robotul de bucatarie), se pun in tava cu melci si conopida, se adauga smantana si 1 cana apa in care au fiert melcii. Se amesteca toate ingredientele.

Pentru crusta:feliile de bacon se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor si se coc pana devin usor crocante. Se pun in vasul robotului si se maruntesc. Se adauga feliile de paine rupte in bucati si se maruntesc si acestea. Se adauga ardeiul iute, sare si piper dupa gust, usturoiul zdrobit. Se mai da cateva pulsatii la robot sa se amestece toate ingredientele pt crusta. Se pun firimiturile in tava peste celelate ingrediente pregatite, se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. se serveste calda. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

melcisiorii pot fi fierti impreuna cu conopida(Jamie asa a facut)

2

eu neavand paine veche, am luat 2 felii si le-am pus in cuptorul incins pt cateva minute cana sau uscat putin

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338376
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338377
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338378
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338379
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338380
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338381
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338382
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338383
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338384
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338385
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338386
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338387
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338388
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338389
retete culinare - Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon 338390

COMENTARII (11)

Lorra 1

24.08.2014, 16:38

bun bun bun

elucubratiiculinare 1

25.08.2014, 16:04

nu se poate combinatie mai delicioasa

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D