Melcisori cu cacao ,rahat si stafide

de ionela2682 in Prajituri, 7 Oct 2010 | 8457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte,
  • 3 oua,
  •  drojdie cat o nuca,
  • 1 cana zahar,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • coaja rasa de lamaie,
  • faina cat cuprinde,
  • 1/2 cana ulei,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu cacao ,rahat si stafide:

-zaharul se topeste in laptele caldut in care se adauga coaja de lamaie si aromele

-drojdia se freaca cu  o lingura de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca( maia)

-intr-un castron se pune faina cernuta,la mijloc se sparg ouale,se pune sare,se adauga maiaua,laptele in care s-au dizolvat aromele,framantam totul turnand ulei caldut treptat

-cand aluatul s-a omogenizat si nu se mai lipeste de maini se acopera castronul si se lasa la crescut

-se intinde cu ajutorul unui sucitor,pe masa unsa cu ulei,o foaie de aluat care va fi unsa cu cacao dizolvat in putin ulei si zahar,rahat si stafide se ruleaza si se taie bucati de 2-3 cm care se vor pune rasturnate in tava rotunda cu hartie de copt

-se da drumul la cuptor timp in care aluatul va fi acoperit si lasat sa creasca putin-se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu cacao ,rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alinutza1983 1

07.10.2010, 21:43

...hop si eu numai bine la desert am ajuns! desi am promis ca nu mai mananc dulciuri seara!

ana 1

08.10.2010, 08:30

arata foarte fain!

Corinuta 1

08.10.2010, 16:20

3 in 1 si toate-mi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cappucino delice