Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

de simona72 in Paste, 30 Oct 2014 | 2698 vizualizari

 

In continuarea retetelor de toamna cu dovleac, am incercat paste cu dovleac... la care am adaugat bacon pentru un plus de savoare si cimbru pentru aroma. Sunt bune rau, iar crusta este by Jamie Oliver...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste melcisori
  • 500 gr dovleac placintar curatat si taiat cubulete
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste
  • 6 felii de bacon(eu nu am gasit bacon cu grasime putina, asa ca am cumparat pulpa de porc crud-uscata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr branza fondue sau cascaval, branza cheddar...
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 150 gr pesmet facut in casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon:

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie feliute 3 felii de bacon sau pulpa de porc si se adauga in tigaia incinsa. Langa bucatelele de bacon se pun si cele 3 felii intregi de bacon. Dupa ce s-a prajit baconul, cele 3 felii se dau deoparte, iar langa bucatelele prajite se adauga dovleacul taiait cubulete. Se lasa sa se prajeasca pana dovleacul se rumeneste putin. In timpul prajirii se mai adauga cate 1-2 linguri de apa in care fierb pastele, pentru a evita arderea baconului. La sfarsit se adauga 1 praf de sare, piper si 1/2 lingurita cimbru uscat. Se amesteca, se lasa sa se intrepatrunda aromele si se adauga borcanul de sos de rosii, se lasa pe foc sa dea in clocot.

Pentru crusta:eu am avut pesmetul facut dinainte.  Puneti feliile de bacon prajite in robotul de bucatarie, lasati sa se marunteasca, adaugati pesmetul, mai dati cateva pulsatii robotului, cat sa se amestece baconul cu pesmetul, adaugati 1 praf de sare si piper si 1/2 lingurita de cimbru uscat. Amestecati.

Pentru asamblare: amestecati melcisorii fierti cu sosul de rosii si dovleac, puneti compozitia intr-un vas termorezistent, adaugati jumatate din branza fondue taiata cubulete, amestecati toate ingredientele. Deasupra puneti restul de branza fondue taiata cubulete si amestecul pentru crusta. Dati vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Serviti pastele calde. Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

daca nu aveti pesmet facut, luati 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile, o dati la cuptor pt 5-10 minute, pana painea se usuca, apoi o dati la robot sa se marunteasca.

2

daca nu aveti sosul gata facut la borcan il puteti face acasa: caliti 1 ceapa si 1 catel de usturoi tocate marunt, adaugati suc de rosii, mirodenii si plante aromatice dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovleac