Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

de simona72 in Paste, 30 Oct 2014 | 921 vizualizari

 

In continuarea retetelor de toamna cu dovleac, am incercat paste cu dovleac... la care am adaugat bacon pentru un plus de savoare si cimbru pentru aroma. Sunt bune rau, iar crusta este by Jamie Oliver...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste melcisori
  • 500 gr dovleac placintar curatat si taiat cubulete
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste
  • 6 felii de bacon(eu nu am gasit bacon cu grasime putina, asa ca am cumparat pulpa de porc crud-uscata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr branza fondue sau cascaval, branza cheddar...
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 150 gr pesmet facut in casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon:

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie feliute 3 felii de bacon sau pulpa de porc si se adauga in tigaia incinsa. Langa bucatelele de bacon se pun si cele 3 felii intregi de bacon. Dupa ce s-a prajit baconul, cele 3 felii se dau deoparte, iar langa bucatelele prajite se adauga dovleacul taiait cubulete. Se lasa sa se prajeasca pana dovleacul se rumeneste putin. In timpul prajirii se mai adauga cate 1-2 linguri de apa in care fierb pastele, pentru a evita arderea baconului. La sfarsit se adauga 1 praf de sare, piper si 1/2 lingurita cimbru uscat. Se amesteca, se lasa sa se intrepatrunda aromele si se adauga borcanul de sos de rosii, se lasa pe foc sa dea in clocot.

Pentru crusta:eu am avut pesmetul facut dinainte.  Puneti feliile de bacon prajite in robotul de bucatarie, lasati sa se marunteasca, adaugati pesmetul, mai dati cateva pulsatii robotului, cat sa se amestece baconul cu pesmetul, adaugati 1 praf de sare si piper si 1/2 lingurita de cimbru uscat. Amestecati.

Pentru asamblare: amestecati melcisorii fierti cu sosul de rosii si dovleac, puneti compozitia intr-un vas termorezistent, adaugati jumatate din branza fondue taiata cubulete, amestecati toate ingredientele. Deasupra puneti restul de branza fondue taiata cubulete si amestecul pentru crusta. Dati vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Serviti pastele calde. Sa aveti pofta!!!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti pesmet facut, luati 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile, o dati la cuptor pt 5-10 minute, pana painea se usuca, apoi o dati la robot sa se marunteasca.

2

daca nu aveti sosul gata facut la borcan il puteti face acasa: caliti 1 ceapa si 1 catel de usturoi tocate marunt, adaugati suc de rosii, mirodenii si plante aromatice dupa gust

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349661
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349662
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349664
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349665
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349666
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349667
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349668
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349669
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349670
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349671
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349672
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349673
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349674
retete culinare - Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon 349675

COMENTARII (23)

Bunica 1

30.10.2014, 19:47

Interesanta combinatie!

Panacris 1

30.10.2014, 20:04

mirela0911 1

30.10.2014, 20:33

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S