Melcisori cu gem de merisoare si nuca

de papabundetot in Prajituri, 7 Ian 2014 | 1491 vizualizari

 

Pentru ca azi e ultima mea zi de concediu,am zis sa ii mai rasfat pe cei dragi cu cateva bunatati,deoarece,de maine merg la munca si nu voi mai avea atat de mult timp pe cat mi-as dori sa mai fac asta dar si sa petrec atat timp prin bucatarie.Asa ca dupa un chec aperitiv,am facut si ceva dulce ca sa fie masa completa :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua+1 ou pentru uns aluatul
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cuisoare macinate,scortisoara

Pentru umplutura:

  • gem de merisoare (facut in casa din 250 gr merisoare uscate 150 ml apa si 150 gr zahar brun,dupa ce au fiert bine le-am zdrobit cu blenderul)
  • 200 gr nuca macinata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu gem de merisoare si nuca:

Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10 minute la loc cald pt a dospi.

Dupa ce maiaua a dospit,am adaugat-o in castronul mare peste faina,am pus si cele 2 oua,uleiul si am adaugat o parte din lapte,apoi am trecut la framantat cu mana,pana am incorporat tot  laptele si pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana aproximativ 15 minute pentru ca am vrut melcisori pufosi,dar nu este nevoie sa il framantati chiar atat de mult.

Am lasat apoi aluatul la loc cald pentru aproximativ 1 ora si jumatate,pana cand si-a triplat volumul. Dupa ce aluatul a dospit,am uns masa de lucru cu ulei,am impartit aluatul in 4 parti intinzand cu sucitorul fiecare bucata in parte.Am intins din aluat o foaie de aproximativ 10 mm,peste ea am pus gem de merisoare si apoi am presarat nuca macinata.Am rulat apoi bucata de aluat ca pe o rulada si am taiat felii de aproximativ 2 cm pe care le-am asezat pe rand in tava de copt tapetata cu hartie.Le-am mai lasat 10 min sa dospeasca si in tava,apoi am uns melcisorii cu ou si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au copt.

La final i-am pudrat cu zahar pudra vanilat,insa daca vi se pare prea dulce,puteti sari aceasta etapa 

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu gem de merisoare si nuca 289109
retete culinare - Melcisori cu gem de merisoare si nuca 289110
retete culinare - Melcisori cu gem de merisoare si nuca 289111
retete culinare - Melcisori cu gem de merisoare si nuca 289112
retete culinare - Melcisori cu gem de merisoare si nuca 289113

COMENTARII (19)

Ela68 1

07.01.2014, 19:37

Rocsi 1

07.01.2014, 21:05

Imi plac asa ca ma servesc si eu

laura_n 1

09.01.2014, 09:39

o nebunie melcisorii astia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S