Melcisori cu nuca

de mamaieelena in Dulciuri, 10 Oct 2012 | 2972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 220 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare o priza
  • 2 fiole rom
  • 150 g nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri cu lichior de cafea(Kahlua)originar Mexic
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt moale
  • 100 g margarina pentru prajituri
  • Sirop pentru pus deasupra.
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Faina se cerne intr-un lighean mai mic. 1 ou si 2 galbenusuri se bat intr-un castron cu sarea. Laptele se pune pe foc la incalzit, dar nu prea mult. Peste care se adauga 120 g zahar, coaja de lamaie si 1 fiola de rom. Eu tot in lapte am pus si drojdia sa se dospeasca fiind o cantitate asa de mica si am adaugat 3 linguri cu faina. Toate acestea se vor omogeniza bine cu un tel. Se lasa la dospit 15 minute.

Separat intr-un castron se pune scortisoara si restul de zahar, untul moale peste care se adauga esenta de rom si lichiorul de cafea.

Drojdia dospita de amesteca cu faina si ouale, din care rezulta un aluat de cozonac. Margarina se pune topita si se framanta energic aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubelaza volumul. Daca este cald in bucatarie sau in locul unde se prepara se va dospi mai repede.

Astfel dospit aluatul se intinde pe masa de lucru infainata. Aluatul trebuie sa fie mai gros. Peste el se pune acel amestec cu scortisoara pe toata suprafata aluatului si peste scortisoara se pune toata nuca presarata egal. Se rasuceste aluatul si se obtine un sul pe care il vom taia cu un cutit bine ascutit la o distanta de 2 cm. Se asaza in tava aragazului pe hartie de copt si se lasa la dospit 10 minute. Se dau la cuptor si se tin aproximativ 25 de minute si se vor rumeni usor. Acum se vor scoate si se toarna siropul peste melcisori si se da iar la cuptor pana se vor rumeni frumos. Eu am pus si in tava in forma de inimioara si in locul siropului am pus bezea de albusuri pe care l-am facut cu cele 2 albusuri ramase de la aluat si cu zahar pudra.

Pofta buna 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu nuca 181667
retete culinare - Melcisori cu nuca 181668
retete culinare - Melcisori cu nuca 181669
retete culinare - Melcisori cu nuca 181670
retete culinare - Melcisori cu nuca 181671
retete culinare - Melcisori cu nuca 181672

COMENTARII (29)

anca16 1

09.11.2012, 14:38

imi plac la nebunie melcisori arata superr :* bravo

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

jolygina 1

18.12.2012, 10:52

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L