Melcisori cu nuca

de Adi75 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 2710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500-600 g faina
  • 2 linguri mari de smantana
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 1 lingura rasa untura ( optional )
  • MAIA
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • putin lapte caldut
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un bol si amestecam cu zaharul si laptele peste care presaram putina faina pe toata suprafata, se lasa sa creasca 5-10 minute. Intre timp amestecam bine, bine faina, margarina si untura, facem un cuib la mijloc unde punem galbenusurile, sarea, zaharul si smantana, apoi adaugam maiaua deja crescuta. Framantam bine, daca aluatul nu este destul de elastic mai putem adauga 1-2 linguri de smantana, framantam pana aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim aluatul si il lasam la dospit cca 30-40 minute.

Cand aluatul este dospit se imparte in 4 parti egale. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire (nu transparenta) apoi intindem pe toata suprafata umplutura de nuca care la randul ei se imparte in 4 parti, apoi incepem sa rulam incet pana obtinem un sul care vine taiat la dimensiuni de cca 2 cm. Se aseaza fiecare melcisor in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 170 grade pana incep sa prinda o culoare aurie .

UMPLUTURA: se incalzeste laptele impreuna cu zaharul, apoi adaugam nuca si lasam sa dea un clocot (pana incepe sa se ingroase putin) cand compozitia se raceste se amesteca cu cele doua albusuri batute spuma cu putin zahar .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu nuca 298554
retete culinare - Melcisori cu nuca 298555
retete culinare - Melcisori cu nuca 298556
retete culinare - Melcisori cu nuca 298557

COMENTARII (6)

laura_n 1

16.02.2014, 17:57

ce mult imi plac!

babi5 1

16.02.2014, 18:00

MotanLaOale 1

17.02.2014, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S