Melcisori cu nuca

de Andreea Caroline in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 6706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1\2 lingurita sare
  • 2 albusuri de ou
  • 100 gr nuca
  • 1 galbenus de ou ( pentru uns)
Portii: 28
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.

Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin restul de lapte caldut si untul topit si racit.Framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald pana ce isi va dubla volumul.

Separam mixam albusurile si le amestecam cu nuca maruntita.

Cand aluatul a dospit il intindem pe masa de lucru,il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si il impartim in 2 parti egale.

Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor.Intindem pe toata suprafata compozitia cu nuca si rulam.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem rondele din aluat.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .Ungem melcisorii cu galbenusul desfacut in 2 linguri cu lapte.

Coacem in cuptorul incins la 180 grade .

Bune calde,reci si la fel de pufoase si a doua zi ( daca raman)  :) 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru mai mult parfum puneti in aluatcoaja rasa de la portocala sau lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu nuca-0
Melcisori cu nuca-1
Melcisori cu nuca-2
Melcisori cu nuca-3
Melcisori cu nuca-4
Melcisori cu nuca-5
Melcisori cu nuca-6

COMENTARII (39)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

14.03.2014, 14:33

danakarin

danakarin 1

15.03.2014, 07:14

Arata super!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

15.03.2014, 08:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!