Melcisori cu nuca

de gabrielasfechis in Dulciuri, 30 Sep 2015 | 1311 vizualizari

 

Am auzit ca sunt tare buni melcisorii cu nuca, de fapt cu scortisoara- cinnamon rolls - dar eu nu sunt mare fan scortisoara asa ca le-am facut sa le pot manca si eu.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 7 gr drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 4 linguri nuca
  • pentru glazura:
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr crema de branza
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta. Intindem pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform.

Rulam strans foaia de aluat si obtinem un rulou.

Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul felii groase cam de 2 cm

Asezam melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste la copt.

Dam la cuptor pana se vor rumeni usor.

Pentru glazura frecam crema de branza cu untul si zaharul pudra pana obtinem o pasta omogena. Imediat ce scoatem rulourile din cuptor le ungem din belsug cu glazura. Le servim calde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori cu nuca 403619
retete culinare - Melcisori cu nuca 403620
retete culinare - Melcisori cu nuca 403621
retete culinare - Melcisori cu nuca 403622
retete culinare - Melcisori cu nuca 403623

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

01.10.2015, 13:26

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:54

CarmenBlue 1

02.10.2015, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59