Melcisori cu nuca (de post)

de deyutzky in Prajituri, 10 Apr 2012 | 26004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Umplutura:
  • 2 cani jum nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca (de post):

Aluatul:

Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva.

Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom).

Intr-un bol mai mare punem faina, in mijloc adaugam maiaua (drojdia) peste care adaugam si compozitia obtinuta din restul ingredientelor, framantam bine si lasam la crescut cca. 1h-1h jum.

Umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine.

Sirop:

Intr-un castronel amestecam apa, zaharul si romul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2.

Intindem o foaie pe masa de lucru peste care adaugam jum din compozitia de umplutura, rulam foaia ca pe rulada si apoi o taiem felii. La fel se procedeaza si cu a2a foaie.

Dupa ce am terminat de feliat, asezam feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam aprox 20 de minute la crescut.

Le ungem apoi cu siropul obtinut si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, aprox 25 de min la foc mic.

Poftiti la melcisori!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

georgiana24 1

02.02.2013, 20:27

felicitari am incercat acesta reteta si a iesit ceva foarte bun si gustos

deyutzky 1

02.02.2013, 20:39

multumesc georgiana ma bucur ca ti-a placut te pup

Irina909 1

21.10.2021, 14:16

La ce temperatura dam cuptorul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespe