Melcisori cu nuca si cacao

de - Andreea - in Dulciuri, 16 Sep 2015 | 4862 vizualizari

 

Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar

Pentru umplutura :

  • 3 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu apa
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura zahar

Pentru sirop :

  • apa
  • zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si cacao:

Incepem prin a prepara aluatul. 

Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina  . 

Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem  si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit . 

Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios . 

Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul . 

Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam . 

Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul. 

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat . 

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar . 

Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce  melcisorii s-au rumenit usor pe margini . 

Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :) 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

- Andreea - 1

17.09.2015, 16:42

Simo

mirela0911 1

17.09.2015, 21:23

Chiar ca sunt buni pt pachetel!

- Andreea - 1

18.09.2015, 08:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baclava