Melcisori cu nuca si scortisoara

de merisor in Prajituri, 3 Noi 2012 | 4108 vizualizari

 

Pufosi, aromati si gustosi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 600 gr faina

Pentru uns:

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru sirop:

  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si scortisoara:

 Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.

Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.

Am acoperit bolul  cu un stergar de bucatarie si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat volumul.

Apoi am adaugat cele doua oua, sarea, esenta, uleiul, untul topit si restul de faina.

 Am framantat un  aluatul pufos ca si cel de cozonac.

 Am acoperit si am  lasat aluatul la crescut pentru 15 minute.

Intre timp, am pregatit compozitia de uns.

Am frecat untul cu zaharul apoi am adaugat nuca macinata si scortisoara.

Cand aluatul a crescut am intins doua  foi dreptunghiulare groase ca de un deget, pe care le-am uns cu cate o jumatate din compozitie

Le-am rulat si am taiat bucatele  pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie.

Am dat la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

Intre timp am fiert siropul  din lapte zahar si esenta de rom, am scos tava cu melcisorii si am turnat cate o lingura de sirop peste fiecare, apoi am dat din nou la cuptor pentru 10 minute.

Au iesit pufosi si gustosi.

 

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu nuca si scortisoara-0
Melcisori cu nuca si scortisoara-1
Melcisori cu nuca si scortisoara-2
Melcisori cu nuca si scortisoara-3
Melcisori cu nuca si scortisoara-4
Melcisori cu nuca si scortisoara-5
Melcisori cu nuca si scortisoara-6
Melcisori cu nuca si scortisoara-7
Melcisori cu nuca si scortisoara-8

COMENTARII (40)

 merisor

merisor 1

03.11.2012, 22:07

Rocsi dai doua pentru unul? Mie imi convine
Simo

Zamfira

Zamfira 1

10.11.2012, 18:02

un aluat foarte bun,,,,iar nuca, o adoooor

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01