Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)

de VanessaAli in Dulciuri, 4 Sep 2015 | 3531 vizualizari

 

Stiu, nu e o reteta de vara, cum v-am obisnuit. Din contra, e o reteta de iarna, sau toamna ca tot suntem la inceputul ei :)). Niste melcisori aromati, care merg perfect nu numai in zilele friguroase, ci si in zilele toride, daca stii cu ce sa-i mananci ( idee: inghetata).

Puteti sa-i umpleti cu ce doriti:scortisoara, nuca,mac,branza dulce etc. Cred ca ar merge si cu sos de pizza daca nu pui decat o lingurita de zahar compozitie. Este un aluat grozav, se lucreaza foarte usor cu el si il puteti folosi si la cornuri.
Va provoc sa incercati aceasta reteta, dar si cu alte umpluturi!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri de zahar
  • aproximativ 500g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri unt moale
  • 250ml lapte caldut
  • ulei pentru uns

Pentru umplutura:

  • unt moale
  • scortisoara
  • zahar

Pentru decor: 1 ou+1 lingura de apa , zahar tos

Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls):

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam  , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic.

Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el, impungandu-l cu degetul pe alocuri. Lasam la crescut cel putin o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 3.Luam cate o bucata si o intindem pe o suprafata presarata cu faina.Pregatim un amestec de scortisoara si zahar (preponderent scortisoara).

Ungem foaia cu unt moale si presaram din acest amestec.Rulam foaia si o feliem in bucati de aproximativ 1,5 mm-2mm (sau mai groase daca vreti).

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta medie (ca in poza).Procedam la fel cu restul de aluat , dupa care ungem fiecare bucata cu amestecul de ou+apa si presaram deasupra zahar tos.Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana cand devin aurii.

Din fericire aceast desert nu e nevoie sa se raceasca ca sa fie mai bun, melcisorii sunt perfecti si calzi. Puteti sa turnati deasupra diferite topinguri: sos de caramel/cafea , glazura de zahar/ciocolata etc. Sau sa le savurati simple alaturi de o cana de cafea, ceai sau orice va mai trece prin cap.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Retata de aluat am luat-o de pe site-ul www.iria.ro

2

In poza nu erau chiar gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele mexicane-churros