Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 1292 vizualizari

 

Sunt grozaveeeee! Se pot lua la pachetel, se pot manca la micul dejun sau cina cu un pahar de iaurt, ce mai, sunt perfecte!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei
  • 150 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 520-530 gr faina
  • 1 lingura seminte de chimen
  • pentru umplutura:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura leurda
  • 100 gr telemea de oaie
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • pentru deasupra:
  • 1 ou
  • piper proaspat rasnit
  • seminte de chimen
  • optional: branza pecorino sau parmezan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura.

Pentru umplutura: spalam spanacul frunca cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca.

Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

cand se pun in tava se lasa suficient spatiu intre melci pentru a nu se lipii si pentru a se coace frumos

2

se sterge cutitul de spanac dupa fiecare melc taiat

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-0
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-1
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-2
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-3
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-4
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-5
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-6
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-7
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-8
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-9
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-10
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-11
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi-12

COMENTARII (31)

Corinuta

Corinuta 1

07.05.2015, 21:04

Minunati is!

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 08:49

mihaelar63

mihaelar63 1

09.05.2015, 10:34

Ce buna combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!