Melcisori cu zahar brun si scortisoara

de Bucataras Medi in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 1402 vizualizari

 

Sunt buni atat calzi cat si reci.Mie imi plac acompaniati de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat.......pe care  l-am facut la masina de paine
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie(7grame)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun
  • 6-8 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns
  • ulei
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu zahar brun si scortisoara:

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.

Impartim aluatul in doua. Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie. Stropim cu esenta de vanilie. Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci. Batem bine un galbenus de ou. Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos.

Sunt deliciosi!Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-0
Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-1
Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-2
Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-3
Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-4
Melcisori  cu zahar brun si scortisoara-5

COMENTARII (55)

miremirc

miremirc 1

13.02.2012, 21:28

super buni !

Sim0na

Sim0na 1

15.02.2012, 22:17

Pufosi si gustosi!

cocolina

cocolina 1

21.04.2012, 21:11

Merg foarte bine dimineata la micul dejun nu refuz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!