Melcisori de pizza

de Xandrinne in Pizza, 15 Sep 2013 | 766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g faina,
  • drojdie cat o nuca,
  • 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,
  • 200 ml apa (lapte),
  • 4-5 linguri ulei,
  • salam, 1 gogosar, branza, 2-3 linguri bulion, oregano,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul. Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.

Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.

Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime. Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut. Ii tin in cuptor pana incep sa se rumeneasca. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melcisori de pizza 260164
retete culinare - Melcisori de pizza 260165
retete culinare - Melcisori de pizza 260166
retete culinare - Melcisori de pizza 260167

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

15.09.2013, 20:00

arata excelent!

Rux 1

15.09.2013, 20:18

Arata senzational!

diaconta 1

16.09.2013, 15:45

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L